Ayvayı, tatlısını, reçelini kısacası ayva içeren her türlü besin maddesini çok severim hatta bir seferde kocaman bir ayvayı tek başıma yediğim olmuştur eğer ayva tatlısı yapmışsam ve o dolapta duruyorsa git gel ye git gel ye dibine darı ekene kadar içim rahat etmez ;)
Aşağıda vereceğim tarif çok lezzetli ve çok pratik deneyin yiyin Afiyet olsunnnn
Gerekli malzemeler:
kişi sayısına göre ayva (bir ayvadan iki porsiyon çıkıyor)
2-3 adet elma
Toz şeker
Yapılışı:
Ayvaları soyup ortadan bölüyoruz çekirdek yataklarını çıkarıp çekirdeklerini ayırıyoruz.
Hazırladığımız ayva sayısına göre (bir elma 4 porsiyona yetiyor)elma rendeliyoruz toz şeker ve ayva çekirdekleriyle karıştırıp ayvaların ortalarına dolduruyoruz.
Ayvaları yanmaz fırın poşetine alıp üzerlerine bolca toz şeker serpiyoruz üzerlerini kaplayacak derecede ve hafif kızarana kadar 170-180 derece fırında pişiriyoruz.
Üzerine kaymakla nefis oluyor...
0 yorum:
Yorum Gönder