2 Kasım 2010 Salı

10 Dakikada Ayva Tatlısı Yaptım


Ayvayı, tatlısını, reçelini kısacası ayva içeren her türlü besin maddesini çok severim hatta bir seferde kocaman bir ayvayı tek başıma yediğim olmuştur eğer ayva tatlısı yapmışsam ve o dolapta duruyorsa git gel ye git gel ye dibine darı ekene kadar içim rahat etmez ;)

Aşağıda vereceğim tarif çok lezzetli ve çok pratik deneyin yiyin Afiyet olsunnnn

Gerekli malzemeler:

kişi sayısına göre ayva (bir ayvadan iki porsiyon çıkıyor)

2-3 adet elma

Toz şeker

Yapılışı:

Ayvaları soyup ortadan bölüyoruz çekirdek yataklarını çıkarıp çekirdeklerini ayırıyoruz.

Hazırladığımız ayva sayısına göre (bir elma 4 porsiyona yetiyor)elma rendeliyoruz toz şeker ve ayva çekirdekleriyle karıştırıp ayvaların ortalarına dolduruyoruz.

Ayvaları yanmaz fırın poşetine alıp üzerlerine bolca toz şeker serpiyoruz üzerlerini kaplayacak derecede ve hafif kızarana kadar 170-180 derece fırında pişiriyoruz.

Üzerine kaymakla nefis oluyor...
Paylaş

0 yorum:

Yorum Gönder