27 Temmuz 2013 Cumartesi

Pratik Yufkalı Mantı/ Mini Sosyete mantısı



Uzun zamandır denemek istediğim bir tarifti,sonunda fırsat bulup yapabildik genel anlamda gayet güzel oldu fakat benim kıyma problemim olduğu için arada denemek için içi boş mantılar yapmıştım onlarıda beğendim..Birde bu tarifi yufkaları kıymasız yani içleri boş sararak üzerine didiklenmiş tavuk butları koyup onun üzerine yoğurt ve sos koymayı düşündüm.. (Bu tarifte üzerine yakılan tereyağ sosunda ki naneyi eklemedim biraz salça ve pulbiber tercih ettim. )
 S&S

Malzemler;
4 Yufka
300 gr kıyma 
1 baş soğan(büyük olsun) 
tuz, karabiber 
1 çay bardağı sıvıyağ 
1 çay bardağı ayran
Üzerine; 
sarımsaklı yoğurt,
tereyağında kızdırılmış nane ve pulbiber
Yapılışı
Soğanı rondoda kıyın veya rendeleyin, Kıyma, soğan, tuz ve karabiberi karıştırın.Yufkaları ortadan ikiye bölün ve 8 tane yarım yufka elde edin, Kıymayı da 8 eşit parçaya ayırın Yarım yufkayı masaya yayın  Üzerine fırçayla önce ayran, daha sonra sıvıyağ sürün.
 Kenarlarını biraz içe doğru kıvırın,Kıymanın bir parçasını alıp yufkanın geniş kenarına serin  Rulo şeklinde kıvırıp, 2 cm’lik parçalar halinde kesin  Yağlanmış veya pişirme kağıdı serilmiş tepsiye birbirine bitişik olacak şekilde dizin Üzerine fırçayla sıvıyağ sürün 180-190 derecede ısıtılmış fırına koyup pembeleşene kadar pişirin. (minik oldukları için çabucak pişiyorlar)
Fırında çıkardıktan sonra servis tabağına alıp üzerine sarımsaklı yoğurt ve tereyağında kızdırılmış pulbiber-nane döküp sıcak olarak servis yapın.


Paylaş

2 yorum:

makyajlı kareler dedi ki...

Ağız sulandiriyor :)) afiyet olsun kuzum

adriana1983 dedi ki...

Teşekkür ederiz :) Pratikliği açısından çok avantajlı benim gibi mutfağa girmekten çok hoşlanmayan birini bile bezdirmeden yapıldı ve pişti..

S&S

Yorum Gönder