23 Şubat 2012 Perşembe

Kestaneli Pasta



Kestaneli herşey benim için vazgeçilmez lezzetlerdir hele birde kestane ve pasta bir araya gelince yemede yanında yat yani ;)
Malzemeler
  • 5 yumurta
  • 40 gr ovaleks(pasta katkı malzemesi)
  • 90 gr su
  • 200 gr şeker
  • 275 gr un
  • 25 gr kakao
  • 15 gr kabartma tozu
Cream Patisserie
  • 50 gr un
  • 50 gr buğday nişstası
  • 1 yumurta
  • 150 gr şeker
  • 500 ml süt
Yapılışı
  1. Yumurta ve şekeri çırpıyoruz
  2. Ovaleks (Pasta katkı maddesi) ve suyu ekliyoruz
  3. Eleyerek unu, kabartma tozunu,kakaoyu ve vanilyayı ekliyouz
  4. 10 dakika mikserle karıştırıyoruz en son bir yemek kaşığı sıvıyağ ekliyoruz
  5. Ve 26 cm'lik pasta çemberinin altına yağlı kağıt serip karışımı döküyoruz karışımın ortasını iyice çukurlaştırıyoruz kabarıp kümbet oluşmaması için
  6. Fırının kapağını açmadan pişiriyoruz kızarmaya başlayınca kürdanla kontrol edebilirsiniz
  7. Biraz soğuduktan sonra pasta testeresi ile katlara bölüyoruz 
  8. Her katı önce meyve suyu veya şekerli su ile hafifçe ıslatıyoruz 
  9. Aralarına krema sürüp haşlanmış kestane parçaları koyuyoruz 
  10. Pastayı tamamladıktan sonra ince bir şekilde krem şanti ile kaplıyoruz
  11. Erittiğimiz kuvertür çikolatayı pastanın üzerinden akıttık
  12. vanilyalı sos ile üzerine serpme yaptık
Cream Patisserie'in Yapılışı
  1. Önce kuru malzemler ardından yumurta eklenir sütü koymadan önce sakın karıştırmayın yoksa topak oluyor
  2. sütü ekleyin pişirmeye başlayın kaynadıktan sonra tereyeğı ve vanilyayı ekleyip kısık ateşte 5 dakika daha pişiriyoruz
  3. Pastanın arasına kullanmadan önce eğer koyu olduysa 1 kaşık sıvı krem şanti sulu olduysa toz krem şanti ekliyoruz
Oldukça uzun bir anlatım oldu umarım unuttuğum bir şey yoktur ;) 
Paylaş

4 yorum:

Unknown dedi ki...

ellerinize sağlık harika görünüyor

adriana1983 dedi ki...

Teşekkürler ;)

Unknown dedi ki...

ah bunun lezzetine doyulmaz şimdi hem kestaneli hem pasta :)

adriana1983 dedi ki...

Aynen öyle en kısa zamanda evde de yapmayı düşünüyorum.

Yorum Gönder