Kestaneli herşey benim için vazgeçilmez lezzetlerdir hele birde kestane ve pasta bir araya gelince yemede yanında yat yani ;)
Malzemeler
- 5 yumurta
- 40 gr ovaleks(pasta katkı malzemesi)
- 90 gr su
- 200 gr şeker
- 275 gr un
- 25 gr kakao
- 15 gr kabartma tozu
- 50 gr un
- 50 gr buğday nişstası
- 1 yumurta
- 150 gr şeker
- 500 ml süt
- Yumurta ve şekeri çırpıyoruz
- Ovaleks (Pasta katkı maddesi) ve suyu ekliyoruz
- Eleyerek unu, kabartma tozunu,kakaoyu ve vanilyayı ekliyouz
- 10 dakika mikserle karıştırıyoruz en son bir yemek kaşığı sıvıyağ ekliyoruz
- Ve 26 cm'lik pasta çemberinin altına yağlı kağıt serip karışımı döküyoruz karışımın ortasını iyice çukurlaştırıyoruz kabarıp kümbet oluşmaması için
- Fırının kapağını açmadan pişiriyoruz kızarmaya başlayınca kürdanla kontrol edebilirsiniz
- Biraz soğuduktan sonra pasta testeresi ile katlara bölüyoruz
- Her katı önce meyve suyu veya şekerli su ile hafifçe ıslatıyoruz
- Aralarına krema sürüp haşlanmış kestane parçaları koyuyoruz
- Pastayı tamamladıktan sonra ince bir şekilde krem şanti ile kaplıyoruz
- Erittiğimiz kuvertür çikolatayı pastanın üzerinden akıttık
- vanilyalı sos ile üzerine serpme yaptık
- Önce kuru malzemler ardından yumurta eklenir sütü koymadan önce sakın karıştırmayın yoksa topak oluyor
- sütü ekleyin pişirmeye başlayın kaynadıktan sonra tereyeğı ve vanilyayı ekleyip kısık ateşte 5 dakika daha pişiriyoruz
- Pastanın arasına kullanmadan önce eğer koyu olduysa 1 kaşık sıvı krem şanti sulu olduysa toz krem şanti ekliyoruz
Oldukça uzun bir anlatım oldu umarım unuttuğum bir şey yoktur ;)
4 yorum:
ellerinize sağlık harika görünüyor
Teşekkürler ;)
ah bunun lezzetine doyulmaz şimdi hem kestaneli hem pasta :)
Aynen öyle en kısa zamanda evde de yapmayı düşünüyorum.
Yorum Gönder