skip to main |
skip to sidebar
Kesinlikle acemi bir aşçıyım bunu biliyorum çünkü 3 ay önce yani evlenmeden mutfağa hiiiç girmezdim.. Yemek yapmayıda çok sevmiyorum aslında ama yapacaksam özenli ve lezzetli olmalı yani "ya tam, ya hiç" diyenlerdenim..Mutfak konusunda zaman zaman başarısızlığa uğramak beni gerçekten olumsuz etkiliyor, örneğin kabarmayan bir kek veya tarife tuzu oldukça eksik yazılmış bir poğaça tarifi gibi...Bu akşam yemeği oldukça özenilerek hazırlandı ve birtanemle birlikte keyifle yedik olumsuz veya lezzet sorunu olan birşey yoktu masada ehhh iyi yemek yemeyi seven tedy'min gözlerindeki parıltıyı gördükten sonrada paylaşmaya değer bir mönü olduğunu bir kez daha fark edip blogta yayınlamayı uygun buldum..Bu yemekler ne yazık ki ölçülü ve bir yerlerden alıntı şeyler değiller.. Tamamen doğaçlama ve benim içimden ve elimden geleni hazırladım..
Peynir toplu göbek salata
Fırında Kaşar peynirli Patates (Çok sevilen spesyalim olur kendileri)
Bol baharatlı tavuk sote
Şehriyeli Pilav
S&S
Paylaş
4 yorum:
ellerine sağlık..sevgiler
Teşekkür ederim Fatoş :)
Ellerine sağlık , çok lezzetli görünüyor hepsi , fırında patatesinin içine ne koyuyorsun ?
Önce normal patates püresini hazırlıyorum, yeteri kadar patatesi haşlayıp benim için vazgeçilmez bol miktarda tereyağı biraz süt, tuz ve gerçekten çok az karabiberi katıp pürüzsüz olana kadar blendardan çekiyorum sonra fırın kaplarına biraz püre koyup araya kaşar peynir rendesi koyuyorum bir kat daha patates püresi koyduktan sonra üzerini kaplayacak şekilde dilim kaşar peyniri koyuyorum üzeri kızarana kadar fırında tutup sıcak servis yapıyorum , soğuduğu zaman tamamen lezzetini kaybediyor.. :)
Yorum Gönder