9 Şubat 2012 Perşembe

Modifiye Ettiğimiz Hazır Pizza :D


Hazırladığım postlardanda anlaşılacağı üzre  biz lezzet düşkünü bir çiftiz...
Yemek yapmaya üşendiğim zamanlarında superman i pizza oluyor bu durumda ,konum olarak herşey elimin altında değil  örneğin en yakın marketimize bile mesafe var   ve en yakın marketimiz BİM . hal böyle olunca seçenekler kısıtlanıyor ister istemez, birde hazır pizzalarda bir lezzet yoksunluğunu göz önüne alırsak   evde pizzaları restore etmek daha kolay geliyor , ehh o kadar uğraşıcağına S&S evde kendi pizzanı yap miss gibi ye fısıltılarını duyar gibiyim ama fırınımızda ne yazık ki ekmek hamuruda satılmıyor...Bu durumdada  bana bimdeki pizzayı yenileyip damak tadımıza  uygun hale getirmek kalıyor.. Önce üzerine kaşar peyniri eklemekle başladık sonra kesmedi o eksik bu eksik derken şu pizzayı ne hale  getirdiğimizi resimlerden görebilirsiniz , pişmemiş hali orjinal ,pişmiş haliyse
Tuz, kekik,salam, siyah  zeytin, yeşil zeytin eklenip fırına atılıp pişirilmiş sonra üzerine dilim kaşar peyniri konup eridikten sonra servis edilmiş hali...
Biz bu halini çok çok çok daha fazla seviyoruz, gerçi bu kadar uğraş sonrası pratik bir yemek olmaktan çıkıyor ama olsun ne yapalım....Bir daha ki tuhaf mutfak deneyimlerime kadar hoşçakalın... :)


S&S
Paylaş

2 yorum:

meltem dedi ki...

ohh süper görünüyor modifiyeli hali, afiyet olsun canım=) dondurulmuş pizzaların hamuru genelde sert oluyor, bununki nasıl acaba?

adriana1983 dedi ki...

Teşekkür ederiz meltemcim,ben pizzada biraz ince hamur severim bu kalın geliyor hamurun serliğine gelince salında çok sert değil ama kaşar peynirleri koymadan iyice pişiriyoruz yoksa iiçi pişmiyor iyice pişirdiğimiz içinde orta derecede bir sertlikte diyebiliriz.. :)

Yorum Gönder