Pastacılık kursunda 2. hafta yaptığımız kurabiyemiz bence çok lezzetli oldu sanki pastaneden alınan kurabiyeler gibi ağızda dağılan bir kurabiye ben hindistan cevizinden çok hoşlanmam ama içinde hemen hemen hiç belli olmuyordu deneyin derim :)
Malzemeler
1 Paket margarin (oda sıcaklığında)veya 250 gr
Biskin Yağı olursa çok daha güzel bir lezzet elde edeceksiniz
1 Çay bardağı sıvıyağ
1 Çay bardağı hindistan cevizi
1 Yumurtanın sarısı
1 Su bardağı pudra şekeri
4,5 Su bardağı un
1 Paket vanilya
1 Paket kabartma tozu
Üzeri İçin
Küçük bir kase reçel(vişne veya çilek)
Hindistan cevizi
Toz fıstık
Yapılışı
Önce katı yağ ve yumurta yoğurulur sonra pudra şekeri eklenip yeniden yoğurulur hindistan cevizi,unkabartma tozu ve vanilya elenerek eklenir yeniden yoğurup ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp yuvarlanır top şeklinde yapılır üzerine sakın bastırmayın yoksa çok yayılır yağlanmış tepsiye dizilir ve üzeri hafif pembeleşmeye başlayınca çıkarılır soğuduktan sonra önce reçele sonra hindistan cevizine ve toz fıstığa batırılır
2 yorum:
Hep sizin yüzünüzden canım çekip yiyorum sonra kilo alıyorum sonra spor salonunda canım çıkıyor olmaz ki amaaa >!!
My Giveaway click click
Bende de aynı sorun var ;)
Yorum Gönder