11 Ekim 2011 Salı

Pastacılık Kursu:Pastane Poğaçası

Ve geçen haftaki üçüncü tarifimizde sıra diğer ikisi için buraya ve buraya tıklayabilirsiniz ;)
Poğaçalarımız biraz acemiliğimizden dolayı tam kabarmadı ve unu biraz fazla kaçtı süt eklendi derken tarifin değişti lezzeti güzeldi ama bu poğaça yeniden denenmeye değer bence yumuşacık ve bildiğiniz mayalı poğaçalardan iki farkı var biri Alba yağı bu yağda yine toptan satılıyor 10 kg halinde poğaça ve böreklerde kullanıyor diğeri ise üzerine sürülen karışım işte tarifimiz

Malzemeler
1 paket margarin veya 250 gr Alba yağı
1 çay bardağı ılık süt
1 çay bardağı ılık su
1/2 paket yaş maya (yarım paket)
2 yumurta (1 tanesinin sarısını üzeri için ayırıyoruz)
2 tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar un

Yapılışı
1-Katı yağ ile mayayı yoğuruyoruz

2-Sonra sırası ile şeker,ılık süt,yumurta ve suyu ekliyoruz

3- Unu yumuşak bir hamur olana dek ekliyoruz

4-hamuru 15-20 dakika dinlediripyumurta büyüklüğünde bezeler yapıyoruz (eğer içine malzeme koyacaksaksak şekillendiriyoruz)tepsiye dizip ılık ortamda 1 saat mayalandırıyoruz

5- 1 çay kaşığı kadar yaş maya ile 1 çay kaşığı kadar pudra şekerini karıştırıp bunu yumurta sarısına ekliyoruz ve poğaçaların üzerine sürüyoruz sonra çatalla artı şeklinde çiziyoruz ve 180-200 derce arsaındaki fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz
Paylaş

0 yorum:

Yorum Gönder