10 Ekim 2011 Pazartesi

İsmek Pastacılık Kursu :Sable Bisküvi

İsmek Pastacılık kursunda ilk gün yaptığımız üç tariften en güzeli bence bu bisküvi oldu bu kadar lezzetli olmasının sebebi Biskin yağı kullanılması bu yağ pastanelerde kullanılan bir yağmış ve maalesef toptan satılıyor 10 kglik kutularda şimdilik kurs arkadaşlarımız toplu olarak alıp bölüşeceğiz ilerde ne yaparım bilmiyorum aslında aklımda hep butik pastacılık ve butik kurabiye yapma işi var ama kısmet daha yolun  başındayım :)
Buyrun Tarifimiz
500 gr un (4,5 su bardağı)
250 gr margarin veya 250 gr Biskin yağı (oda sıcaklığında
2 adet yumurta sarısı
7 çorba kaşığı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Yapılışı
1-Yumurtaları yağ ile yoğuruyoruz
2-Diğer malzemeleri ekleyip yeniden yoğuruyoruz
3- Ve istediğimiz şekli veriyoruz biz ince açıp kurabiye kalıplarıyla kestik üzerini ise benmari usulü eritilmiş bitter çikolta ve toz fıstık ile süsledik
Paylaş

2 yorum:

pastaguvercini dedi ki...

ay bende hep gitmek istemişimdir ismek'in bu kursuna ama 2 tane ufaklıkla şimdilik zor gibi görünüyor,şeker hamuruyla süslemeler falanda gösteriyorlar mı acaba? bu arada ben yeni takipçinim cnm,bende seni bloğumda görmekten mutluluk duyarım,sevgiler..

adriana1983 dedi ki...

benimde 2,5 yaşında bir kızım var ama
annem yakında olduğu için çok şanslıyım şeker hamuru ile süslemeyi gösterecekmiş hocamız bende o derse gelebilmek için sabırsızlanıyorum
Blogunu inceldim kızın ve bebişin maaşallah çok tatlılar takipteyim ;)

Yorum Gönder