7 Ekim 2011 Cuma

İsmek Pastacılık Kursuna Başladım Ve Frambuazlı Pasta


Ne zamandır gitmeyi düşündüğüm kurslardan biriydi daha önce yemek kursuna katılmıştım ama yemek yapmaktansa pasta börek çörek yapmak benim için çok daha zevkli o yüzden bu sene kayıtlar başlayınca hamen başvurdum ve bundan sonra çarşamba günleri kurstayım ilk dersimizde frambuazlı pasta,pastane poğaçası ve sable bisküvi yaptık bu pastamız tamamen ev usülü ovalette kullanmadan yaptık ve çok güzel oldu  pastamızın tarifi için buyrun diğer iki tarif az sonra...

Pandispanya Malzemesi:
6 adet yumurta
6 çorba kaşığı toz şeker
6 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı buğday nişastası
1 paket kabartma tozu

Pandispanyanın Yapılışı
1-Yumurta akları ve sarıları ayrılır.Aklar mikserle sert beyaz köpük köpük olana dek çırpılır(krem şanti kıvamında olacak)
2-Yavaş yavaş şeker ilave edilir
3-Yumurta sarılaraı ilave edilip 2 dakika daha çırpılır
4-Elenmiş un (unu ne kadar çok elerseniz kekiniz o kadar çok kabaracaktır)Nişasta,kabartma tozu yavaş yavaş ve tahta kaşıkla karıştırarak ilave edilir
5-Yağlı kağıt serilmiş 28 cm.lik bir kalıba boşaltılır ve 170 deredeki fırında ilk 25 dakika fırının kapağı açılmadan kek içini çekene kadar pişirilir

Ara Krema Malzemeleri
2 adet yumurta (fazla olur kokar diye düşünürseniz 1 adette yeterli olacaktır)
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı mısır nişastası
1 su bardağı şeker
2,5 su bardağı süt
75 gr. tereyağ
2 paket vanilya

Kremanın Yapılışı
1-Bir tencerede önce kuru malzemeler yani un,nişasta ve şeker karıştılır sonra yumurtalar eklenir
2-Üzerine yavaş yavaş süt ilave edilerek karıştırılır
3-ocakta kaynayıp koyulaşana kadar pişirilir
4-ocaktan alınıp tereyeğı ve vanilya ilave edilir arasıra karıştırırak soğutulur
5-mikserle çırpılır.Kremanın üçte bir oranında krem şanti ilave edilir eğer kremanız sulu olduysa krem şantiyi toz halinde koyu olduysa sütle çırpılmış olarak ilave edebilirsiniz

Süslemeler İçin
100-150 gr kadar frambuaz
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt
750 gr bitter çikolata
300 gr vişneli jöle

Pastanın Hazırlanışı
Fırından çıkmış ve soğumuş olan pastayı (bir gün beklerse dahada güzel olacaktır)pasta testeresi yardımıyla enlemesine 3 parçaya bölüyoruz.
Ara kremasını sürerken pasta çemberinde çalışırsak daha kolay olcaktır.
Önce ilk katı koyup fırça yardımıyla şurup sürüyoruz(bu şurup bir su bardağı suya iki çorba kaşığı şeker ile kaynatılmış bir şurup olabilir yada meyve sularından yararlanabilirsiniz)sonra kremayı yayıyoruz ve üzerine frambuazları yeterli olacak kadar ekliyoruz ayrıca içine sevdiğiniz malzemeleri ekleyebirsiniz bizim yaptığımızda çikolata parçacıkları ve kakaolu prinç patlağı var.
Sonra ikinci katı koyuyoruz aynı şekilde krema ve malzemleri ekliyoruz tamamlandıktan sonra en 1 saat buzdolabında bekletiyoruz.
Beklettikten sonra pasta çemberinden çıkarıp pasta altlığına alıyoruz bu döner pasta altlığı olursa süsleme işlemimiz çok daha kolay olacaktır.
Pastamızın üzerini krem şanti ile kaplayı paletle düzeltiyoruz yanlardaki çizgi çizgi görünüm için pasta tarağı kullandık .
Üzerini krema torbasına doldurduğumuz krem şanti ile süsleyip orta kısmına vişne jölesi döktük eritilmiş çikolata ve damla çikolata ile renklendirdik çok lezzetli ve hafif bir pasta oldu ;)

Bu arada bir çok malzememin eksik olduğunu gördüm palet,tarak krema torbası derken sanırım yakın bir zamanda alışverişe çıkmam gerekecek
Paylaş

2 yorum:

Buda benim dunyam:) dedi ki...

Bende pastacılık kursuna gitmek istiyorum ancak ne yazık ki yaşadığım şehirde böyle kurslar yok :(

Hafta sonu İstanbul'a gidip gelmek ise oldukça maliyetli olacak.

Çok şanslısınız :)

www.margunundunyasi.blogspot.com

Nalan dedi ki...

selamlar

Birşey sormak istiyorum, kursda şeker hamurundan pasta yapmayıda öğretiyorlar mı?

Yorum Gönder