11 Aralık 2013 Çarşamba

Bu Soğuk Havalarda Sorumluluklarımız var, Onları Unutmayalım!








Havalar artık iyice soğudu, kış geldi ötesi yok...
Bizimde içimizin üşüdüğü şu günlerde üzerimize kalın giysiler giyip peteklere yaklaşarak sıcak içicekler içip içimizin ısınmasını sağlamaya çalışıyoruz.
Ya onlar? Onlar da çok üşüyor ve yemek bulmaları çok daha zor bir hale geldi,lütfen yanlarından geçerken başımızı çevirip gitmeyelim.Kuşlar için camlarımızın önüne ekmek kırıntıları bırakalım  yada bahçelerimize yiyebilecekleri şeyler koyalım gerçekten gelip yiyiorlar çünkü...
Kediler ve Köpekler içinde yaptığınız çorbanın  bir tabağına ekmek doğrayıp basılmayacak bir köşeye bıraksak çok mu zorlanırız yani?
 Annemlerin bahçesinde şuanda 4 tane kedi var mesela,
 onlara yer yaptık  elimizden geldiği kadarıyla da her zaman yemek verip aç kalmamalarını sağlamaya çalışıyoruz...
Bir yavru kedimiz ne yazık ki tek gözünü kaybetti  o kadar hırçındı ki yanına asla yaklaştırmıyordu annesi ,gözünde ki problemi bu yüzden geç fark ettik ,veterinerde ameliyatla tek  gözü alındı ve dikildi diğer gözünede bulaşmasın diye, 
şuan sağlığı gayet iyi,  aynı hastalığın diğer kediyede bulaştığını fark edince babam eczaneyle konuşup damla ve merhem aldı, sakin bir kedi olduğu için  damlasını damlatıp merhemini sürebildik ve şuan çok iyi hastalığı ilerlemeden önlenmiş oldu..
Lütfen bu tarz küçük ve önemsiz gibi görünen sorunlara önem verelim çünkü onlarda "Allah'ın yarattığı birer can" ve bazen bize muhtaçlar. 
Herkesten üzerine düşen sorumluluğa önem vermesini bekliyorum ve özellikle blogger arkadaşlarımızın konu ve görsellerle  bloglarımızı takip eden  herkese örnek olacak şekilde  yazılar paylaşmasını rica ediyorum..

S&S

Paylaş

0 yorum:

Yorum Gönder