3 Ağustos 2013 Cumartesi

Kavala Kurabiye


Malzemeler:
250 gr tereyağ
1 yumurta sarısı
1 su bardağı çiğ badem
3-4 su bardağı un
5 yemek kaşığı şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çimdik tuz
Üzeri İçin:
Bol pudra şekeri

Hazırlanışı:
Önce bademler ince ince doğranır yağsız tavada kavrulup soğutulur
Elenmiş unun içine bütün malzemeler katılarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlanır ay şeklinde kesilir (eğer kalıbınız yoksa bir su bardağı veya çay bardağı ile ay şekli verebilirsiniz)
Yağlanıp unlanmış tepsiye dizilir 180 derecede hafif pembeleşinceye kadar pişirilir fırından çıkarınca üzerine bol pudra şekeri serpilir
Paylaş

0 yorum:

Yorum Gönder