Pastacılık kursunda bir ablamız var (Bilinç Abla) 10 parmağında 10 marifet bu iki muhteşem lezzet Bilinç ablanın tarifi geçen hafta sonu iki tarifi yaptım çiğ köfte uzmanı olarak eşim çok beğendi börek zaten yufka böreği gibi değil açma börek gibi çok lezzetli ve çıtır çıtır ve pazartesi günüde iki tarifi annemler de yaptım yine çok beğenildi ;)
İşte Tarifler:
Çiğ Köfte
malzemeler
1 su bardağı çiğ köftelik bulgur
3/4 su bardağı kaynar su
1 yemekkaşığı zeytinyağ
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı çiğ köfte baharatı
1 yemek kaşığı nar ekşisi
1 çay kaşığı kuru nane
isot
1 küçük soğan (çok ince doğra tuzla ov ve bardakla iyice ez)
1 diş sarımsak
maydanoz ve servis için göbek salata
Hazırlanışı kaynak su ile bulguru ıslatıyoruz ve diğer malzemeleri ekliyoruz soğanı tuzla ovduktan sonra yıkayıp suyunu süzdürün yoksa çok acılık veriyor .Çiğ köfte baharatı ise Carrefour'da satılıyor ;)
Çıtır Börek
4 yufka
250 gr tereyağ(eritilmiş)
500 gr kıyma
2 patates
2 soğan
karabiber
tuz
Hazırlanışı
kıymalı harç için soğan kıyma ve rendelenmiş çiğ patatesi kavurup baharatları ekliyoruz
yufkayı tezgaha serip tereyağ sürüyoruz (3 yemek kaşığı kadar) un serpiyoruz (bir yemek kaşığı kadar)
yufkayı ikiye katlayıp yine yağ ve un serpiyoruz geniş tarafına harç koyup rulo yapıyor verev kesiyoruz
üzerlerine tereyağ sürerek ve kızarana kadar pişiriyoruz
0 yorum:
Yorum Gönder