18 Kasım 2011 Cuma

Pastacılık Kursu: Kifle

İsmi biraz tuhaf gelse de çok lezzetli bir çörek ;)
Malzemeler
  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 2 yumurta ( sarıları üzeri için kullanılacak)
  • 1 paket yaş maya
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı tuz (silme)
  • 4 yemek kaşığı sirke
  • Aldığı kadar un
  • 1 paket margarin ya da 250 gr. Alba yağı (Aralarına sürmek için kullanacağız)
İç Malzemesi
kavrulmuş kıyma,peynir yada haşlanmış patates kullanabilirsiniz

Yapılışı
  • Margarin hariç tüm malzemeler karıştırılıp yoğrulur.
  • Hamur 3 parçaya ayrılır.
  • Her parçadan cevizden biraz büyük 10 yumak yapılır.
  • Yumaklar minik minik açılıp, aralarına nohut büyüklüğünde parçalanmış margarinler eşit olarak dağıtılıp üst üste konulur.(en üst parçaya yağ sürülmez)
  • Sonra merdane ile üst üste yerleştirilen hamurlar açılıp büyük bir yufka elde edilir.
  • Açılan hamur üçgen olarak 16 eşit parçaya bölünür.
  • İçersine Hazırlanan iç malzemeden koyulup sigara böreği gibi sarılıp kenarlarından kıvrılarak ay şekli verilir.
  • Ayrılmış olan yumurta sarısı üzerlerine sürülüp, susam serpilir 175 c de kızarana kadar pişirilir.
Paylaş

2 yorum:

undenied dedi ki...

slm bloguna bayıldım.beğenilerimiz uyuşuyor.özellikle kıyafet konusunda.
izlemeye aldım seni.Bnm de minik bi blogum var beklerim:http://herseydenbirtutam-undenied.blogspot.com/

oy da verdim sana:)

adriana1983 dedi ki...

hoşgeldin blogumuza oy içinde çok teşekkürler bende izlemeye aldım seni ;)

Yorum Gönder