21 Kasım 2011 Pazartesi

Pastacılık Kursu:Selanik Susamlısı


Şerbetli ama oldukça hafif ve lezzetli bir tatlı benzer tatlılarda(şekerpare) olduğu gibi şerbeti çekmedi ortası kuru kaldı derdi yok çünkü şerbeti sıcak tatlıya sıcakken döküyorsunuz korkmayın hamur gibi olmuyor ;)
Malzemeler
  • 500 gr un (4,5 su bardağı)
  • 150 gr pudra şekeri (1 su bardağı)
  • 2 adet yumurta
  • 250 gr tereyağ(Biskin yağıda kullanabilirsiniz)
  • 25 gr kabartma tozu(2,5 paket yarım su bardağı)
  • 1 paket vanilya
  • Üzeri için süt ve susam
Şerbeti İçin
  • 1 lt su
  • 1 kg şeker
  • Yarım limon
Yapılışı
  1. Un hariç bütün malzemeler karıştırılır en son un eklenip yoğurur ceviz büyüklüğünde yuvarlanıp önce süte sonra susama batırılır biz bazılarını kuru haşhaşa batırdık o da güzel oldu tepsiye dizilip 15 dakika 120-130 derecede sonra bir 15 dakika daha 180 derecede pişirilir.
  2. Fırından çıkarılınca sıcak şerbet dökülür şerbette kurabiyelerde sıcak olmalı!
Paylaş

0 yorum:

Yorum Gönder