Şerbetli ama oldukça hafif ve lezzetli bir tatlı benzer tatlılarda(şekerpare) olduğu gibi şerbeti çekmedi ortası kuru kaldı derdi yok çünkü şerbeti sıcak tatlıya sıcakken döküyorsunuz korkmayın hamur gibi olmuyor ;)
Malzemeler
- 500 gr un (4,5 su bardağı)
- 150 gr pudra şekeri (1 su bardağı)
- 2 adet yumurta
- 250 gr tereyağ(Biskin yağıda kullanabilirsiniz)
- 25 gr kabartma tozu(2,5 paket yarım su bardağı)
- 1 paket vanilya
- Üzeri için süt ve susam
- 1 lt su
- 1 kg şeker
- Yarım limon
- Un hariç bütün malzemeler karıştırılır en son un eklenip yoğurur ceviz büyüklüğünde yuvarlanıp önce süte sonra susama batırılır biz bazılarını kuru haşhaşa batırdık o da güzel oldu tepsiye dizilip 15 dakika 120-130 derecede sonra bir 15 dakika daha 180 derecede pişirilir.
- Fırından çıkarılınca sıcak şerbet dökülür şerbette kurabiyelerde sıcak olmalı!
0 yorum:
Yorum Gönder