Malzemeler
1 Paket margarin veya 250 gr Alba yağı (Oda sıcaklığında)
1/2 Su bardağı ılık süt
2 Su bardağı pudra şekeri
30 gr.yaş maya
Aldığı kadar un
İç Malzemeler
2 Su bardağı dövülmüş ceviz
1 S u bardağı kuru üzüm
1/2 su bardağı pudra şekeri
1 Tatlı kaşığı tarçın
Yapılışı
- Margarin,Süt,Pudra Şekeri,Maya ve aldığı kadar Un karıştırılır
- Yumuşak bir hamur yapılır
- Hamurun üzeri kapatılıp 1 saat mayalandırılır.
- Limon büyüklüğünde parçalar koparılıp elle oval şekil verilir,açılır.
- Ortasına iç harç doldurulur.
- İki ucu birleştirilir.Rulo yapılır.
- Ay şekli verilir.
- Yumurta sarısı sürülür.
- Üzeri file fındıkla süslenir.
- 200 derece fırında hafifçe kızarana kadar pişirilir.
Not: Pastanelerde yapılan ay çöreklerinde Alba yağı kullanılır eğer o lezzeti yakalamak isterseniz Alba yağı kullanmalısınız
2 yorum:
Şahane görünüyorlar, şahane!
Bayılırım Ay Çöreği'ne. Şimdi olsa da yesek. Ellerine sağlık.
Tam da şu fotodaki blogspot yazısının hemen altındakini kestirdim gözüme, bir tarafı fındıksız kalmış var ya; işte o! :D Hamuru incecik görünüyor.
Bir şey sormak istiyorum: Hep derler, ay çöreği pastanelerin elinde kalmış bayat keklerden falan karıştırılarak yapılıyor diye. Ben hiç umursamadan güvendiğim pastanelerden alıp yedim ama bu soru da aklımda yer etmiştir. Aslı astarı var mı bunun? :)
Teşekkürler canım eğer yapmayı düşünürsen aynı pastanelerdeki lezzeti yakalayacağın bir tarif biz kursta yapıp sonrasındada oturup yediğimiz için ve kurs kalabalık olduğu için herkese ancak yarım yada çeyrek düşüyor ama en kısa zamanda evde denemeyi düşünüyorum ve evet maalesef benim bildiğim bütün pastaneler bayatlamış pasta ve kekleri kullanıyorlar iç harcı için umut ediyorumki en azından porsiyonlardan artan pasta ve kek parçalarını kullanmıyorlardır :(
o yüzden en iyisi kendi bayatlamış kekimiz :)))
Yorum Gönder