4 Şubat 2010 Perşembe

Peynirli Tuzlu Mekik



Malzemeler :
•125 gr margarin
•2 çorba k. yoğurt
•1 çay k. tuz
•3 su b. un
•yarım p. kabartma tozu
•1 yumurta sarısı
İç harcı için:

•200 gr beyaz peynir
•1 yumurta akı
•1 tutam maydanoz
•1 tutam dereotu
•1 sap taze soğan

Hazırlanışı :
Önce hamurunu hazırlayın.Oda ısısındaki margarinin üzerine diğer malzemeleri ilave edip hamuru hazırlayın Mekik kalıplara ya da evde küçük boy hangi kalıplarınız varsa içlerine hamuru yerleştirin. Elinizle ortalarını açın.İç harç için yeşillikleri kıyın. Üzerine yumurtanın akını ve beyaz peyniri elbetteki baharatta ekleyin. Hamurların ortalarına doldurup bir bıçakla üzerlerini düzeltin. Çörekotu serpip 180 derecede kızarana kadar pişirin.Çayın yanında hem görüntüsü ile hem de lezzeti ile fark yaratacak bir tuzlu...
Paylaş

0 yorum:

Yorum Gönder