4 Şubat 2010 Perşembe

Haşhaşlı Bükme



Malzemeler :
•3 su b. un
•1 p. kurumaya
•1 tatlı k. tuz
•1 tatlı k. tozşeker
•1 çay b. sıvıyağ
•1 çay b. ceviz içi
•1 kase çekilmiş haşhaş

Hazırlanışı :
Önce unu,kurumayayı,tuzu, şekeri,sıvıyağı ve su ile ekmek hamuru kıvamında bir hamur hazırlayıp yarım saat mayalanmaya bırakın.Mayalanan hamurun içine ceviz ve haşhaş ekleyip yoğurun. Daha sonra hamurdan bezeler koparıp fitil yapın. Üç fitili bir araya getirip burun. Tepsiye koyup üzerine biraz sıvıyağ sürün. 180 derecede pişirin. LEZZET:Gevrek ve haşhaşın nefis tadıyla mutlaka denenmesi gereken bir hamurişi.
Paylaş

0 yorum:

Yorum Gönder