4 Şubat 2010 Perşembe

Dolangel



Malzemeler :
•3 su b. buğday unu
2 su b. tam buğday unu
1 p. yaşmaya
1 tatlı k. tozşeker
1 çorba k. tuz
1 çay b. sıvıyağ
•100 gr tereyağı (ara katlar için)
İç harcı için:

•4 patates
2 soğan
250 gr kıyma
1 çorba k. tereyağı
sıvıyağ
Üzeri için:

•2 çorba k. yoğurt
•1 yumurta
•sıvıyağ
•susam

Hazırlanışı :
Hamuru için karıştırma kabına buğday ve tam buğday unu alın üzerine toz şekeri tuzu sıvıyağı ekleyin ve unun ortasına yaşmayayı ekleyin.Yaş mayanın üzerine ılık su dökerek ilk önce mayayı eritin daha sonra unu da alarak bir hamur elde edin. İç malzemesi için ise soğanı yemeklik doğrayın ve tavaya alın biraz kavurduktan sonra üzerine kıymayı ekleyin.Haşlanmış olan patetesi rendeleyin biraz karışıtıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

Hamuru 3 parçaya bölün ve herbirini merdane yardımıyla açın üzerlerine eritilmiş tereyağı sürün ve tekrar elinizle hamurunuzu genişletin.Hamurların üzerine kıymalı, patatesli harçtan paylaştırın ve uç kısımlarından başlayarak bir rulo yapın.3 parça hamuruda bu şekilde hazırlayın.Fırın tepsisini yağlayın ve hamurlarınızı fırının ortasından başlayarak yuvarlak olacak şekilde dizin. Sosu için ise yoğurdu,1 yumurtayı ve sıvıyağı karıştırıp hamurunuzun üzerine sürün.Önceden ısıtılımış 180 derecelik fırında pişirin..
Paylaş

0 yorum:

Yorum Gönder