4 Şubat 2010 Perşembe

Haşhaşlı Kepekli Pizza



Malzemeler :
•2 su b. kepekli un
•1 su b. buğday unu
•yarım p.yaşmaya
•1 tatlı k. tozşeker
•1 çorba k. tuz
•1 çay b. süt
•3 çorba k. zeytinyağı
•ılık su
Üzeri için:

•1 çorba k. tereyağı
•7-8 tane mantar
•yarım kg ıspanak
•1 kase beyaz peynir
•1 çay b. domates püresi
•1 su b. kaşar peyniri rendesi
•1 çorba k. haşhaş tohumu
•tuz,karabiber
•zeytinyağı

Hazırlanışı :
Karıştırma kabına kepekli unu ve buğday ununu ekleyin ve ortasını havuz açıp içine yaş mayayı,sütü,ılık suyu ve zeytinyağını ilave edin.Üzerine tuzu,toz şekeri de ilave edip ilk önce havuzun içindeki mayayı eritin,daha sonra unu da beraberin de karıştın ve kulak memesinden daha yumuşak bir hamur elde edin. Üst malzemesi için ise,tereyağında mantarı kavurun.Fırın tepsisini yağlayın ve hamurunuzu tepsiye hiç boş kalmayacak şekilde yayın.Fırında 180 derecede 10 dakika pişirin.(aksi takdirde ıspanaklar su salacak ve hamurunuz pişmeden kalacaktır)Fırından çıkan hamurun üzerine ıspanak yapraklarını yayın. kavrulmuş mantarları ilave edin.Rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirin üzerine domates püresini ilave edin ve en üstüne de haşhaş tohumu serpin. Önceden ısıtılmış 180 dereclik frırında pişirin..
Paylaş

0 yorum:

Yorum Gönder