21 Aralık 2009 Pazartesi

Zeytinli Ekmek

MALZEMELER
2 adet ekmek

HAMUR
• 1 paket 42 gram Yuva Yaş Maya veya
• 1 paket 11 gram Instant Kuru Hamur Mayası
• Un 500 gram (4.5 su bardağı)
• Su 280 gram (1,5 su bardağı)
• Zeytinyağı 30 gram (0.5 kahve fincanı)
• Tuz 10 gram (1 tatlı kaşığı)
• Toz Şeker 10 gram (0.5 yemek kaşığı) (0.5 yemek kaşığı)
• Çekirdeksiz siyah zeytin 100 gram (1 su bardağı) (1.5 su bardağı)

HAZIRLANIŞI
Un, su, tuz, maya ve şekeri karıştırın. Karışıma zeytinyağını yavaş yavaş ekleyin ve homojen, yüzeyi parlak, yapışkan olmayan bir hamur olana kadar yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp 20 dk bekletin. Hamuru iki eşit parçaya kesip her birini merdane ile dikdörtgen şeklinde açın. Doğranmış zeytinleri açılmış hamurların üzerine serpin. Zeytinler iç kısımda kalacak şekilde rulo gibi sararak yağlanmış kalıplara veya tepsiye koyun. Üzerini nemli bir bezle örterek kabarması için 1 saat bekletin. Fırına koymadan önce, hamurların üstünü bıçakla 2-3 yerinden çizin. 240 °C fırında 20 dk pişirin.

www.yuvamaya.com.tr sitesinden alınmıştır
Paylaş

0 yorum:

Yorum Gönder