22 Aralık 2009 Salı

Dızmana

MALZEMELER
42 gr. Yuva yaş maya1,5 su bardağı süt veya su (1 su bardağı)70 gr. Sıvı yağ (1/2 su bardağı)500 gr. un
GARNİTÜR
1 kase çiğ süt kaymağı (500 gr.)1 kase sıvı yağ
YAPILIŞI
Yuva yaş maya, süt yada su ve tuz karıştırılarak ekmek hamuru yapılır. Ilık bir yerde 30 dk. bekletilir. Fırın tepsisinin kenarlarına ve tabanına yağ sürülüp un serpilir. Elimizi yağa batırarak hamurdan küçük parçalar koparılır, avucumuzda yuvarlayarak yağın içine batırılıp çıkarılır. Hamur topları tepsinin ortasından başlayarak sık sık dizilir. 30 dk. oda ısısında bekletilir, üzerine süt kaymağı dökülür. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında alt ve üst hafif kızarana dek pişirilir.
Tavsiye: İstenirse hamur topları merdane yardımı ile açılıp içine kıymalı ya da peynirli iç konabilir.
TARİFİN ÖYKÜSÜ
Düğünlerde yapılır.

www.yuvamaya.com.tr sitesinden alınmıştır
Paylaş

0 yorum:

Yorum Gönder