22 Aralık 2009 Salı

Gazozlu Poğaça

MALZEMELER
42 gr. Yuva yaş maya
1 Çorba kaşığı şeker
220 gr. Gazoz (1 su bardağı)
1 kg. un
70 gr. Su (1/2 çay bardağı)
GARNİTÜR
1 adet yumurta sarısı
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 tutam çörek otu
YAPILIŞI
Un, şeker ve Yuva maya’ya oda sıcaklığındaki gazoz ilave edilerek yoğrulur ve margarin eklenir. Hamur istenilen kıvamda olana kadar yoğrulur. 20 dk. dinlendirilir. Hamur 4 parçaya ayrılır, her parça merdaneyle açılır ve 8 parçaya bölünür. İçine hazırlanan peynir karışımı konulur. Rulo halinde sarılır, üzerine yumurta sarısı ve çörekotu serpilir, ılık bir yerde 15-20 dk dinlendirilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dk. pişirilir. Fırından alınınca sıcakken üzerleri hafif yağlanır ve servis yapılır.
Tavsiye: İstenirse hamur topları merdane yardımı ile açılıp içine kıymalı ya da peynirli iç konabilir.
www.yuvamaya.com.tr sitesinden alınmıştır

Paylaş

0 yorum:

Yorum Gönder