27 Mayıs 2013 Pazartesi

Dermozinc Şampuan Yorumu



Yaklaşık 7-8 aydır felaket bir saç dökülmesinden mustaribim her banyoda ve taramada topak topak saçlarım gidiyor maalesef en büyük etkende sanırım saç kremi kullanıyor olmam saçlarım röfleli olduğu için sadece şampuana kullandığımda saçlarım resmen keçeye dönüşüyor o yüzden mecburen saç kremi kullanıyorum Dermotek firmasının denemem için göndermiş olduğu Dermozinc boyalı saçlar için ve kuru saçlar için olan şampuanları deneme fırsatım oldu öncelikle farkettiğim şeyler şunlar bu tarz şampuanlar genellikle ilaç gibi kokuyor ama Dermozinc'in hoş bir kokusu var normalde şampuan saçımı keçeye çeviriyor ama bu şampuan o kadar sertleştirmedi dökülme konusunda ne kadar etkili birşey söylemem imkansız çünkü henüz üç kere denedim ayrıca şampuanların Paraben ve Sles içermemesi oldukça önemli diye düşünüyorum

Paraben ve Sles ne derseniz

Paraben:, ilaç ve kozmetik ürünlerinde (sadece kremler, pudralar, fondötenler değil; şampuanlar, deodorantlar gibi günlük kullanımımızın vazgeçilmezleri dahil) anti-bakteriyel ve anti-fungal özellikleri ile ürünün raf ömrünü uzatmak amacıyla kullanılan bir koruyucu maddedir.
Son yıllarda yapılan araştırmalarda elde edilen çeşitli sonuçlar paraben maddesinin insanlar üzerindeki etkilerini ortaya koyuyor. Vücutta östrojen hormonuna benzer bir etki gösterdiği bilinen parabene, meme kanseri teşhisi koyulmuş kişilerin doku örneklerinde yapılan incelemelerde de bol miktarda rastlandı.

Sles:Sıvı bulaşık ve makine deterjanları üretiminde, teknik temizlik malzemelerinde kullanılır.
Şampuan, sabun, duş jeli ve banyo köpüğü gibi kozmetik temizleme ürünlerinde yüzey gerilimini azaltma amacıyla kullanılır. Tuzlarla kolayca inceltildiği ve iyi bir köpük oluşturma karakteri olduğu için bu işlem için tercih edilir.
Diş macunu üretiminde kullanılır.
Sodium lauryl ether sulfate (SLES) olarak yazılan bu kimyasal madde, deriden emilip organlarda birikme yapabiliyor. Ciltte alerjik reaksiyonlara sebebiyet verebiliyor. Bir araştırmada ise göz dokusuna zarar verip görme problemlerine neden olduğu görülmüştür. SLS'ye düşük miktarda olsa da dioksan diye adlandırılan kanserojen madde üretim sırasında bulaşabilmektedir. Bu nedenle de ayrıca risk oluşturmaktadır."

Ayrıca firma kızım içinde iki adet bebe şampuanı numunesi yollamış Bebemis onu da denedik kızımın saçlarını pırıl pırıl yaptı ayrıca kokusu çok hoş ve tabii ki bebe şampuanları da Paraben ve Sles içermiyor bu benim için kızım söz konusu olduğunda daha bir önem taşıyor 
Teşekkürler Dermotek
Firmanın sitesi ve diğer ürünleri için  tıklayın
Paylaş

0 yorum:

Yorum Gönder