25 Kasım 2011 Cuma

Pink Cake Box Muhteşem Pastalar -1-

Önümüzdeki hafta pastacılık kursunda 4 kişilik gruplar oluşturup pasta süsleyeceğiz o yüzden arayış içindeyim ve ararken bu pastaları buldum.
Grubumuz hazır fakat nasıl süsleyeceğimize karar veremedik resimlerdeki pastalar muhteşem ama sanırım henüz o kadar profesyonel sayılmayız ama gün gelecek bende yapacağım bunlar gibi pastalar inşaallah ;)
kaynak pink cake box














Paylaş

24 Kasım 2011 Perşembe

Yeniçarşım.com ile Evden Çıkmadan Çarşıya Çıkıyoruz!

Ekim ayından bu yana yayında olan Yeniçarşım.com, alışkın olduğumuz e-ticaret sitelerinden oldukça farklı. Site şimdiden sloganı olan “Evden çıkmadan çarşıya çık” mottosunu fazlasıyla yerine getiriyor. Çünkü şimdiden Yeniçarşım.com’da yüzlerce mağaza var ve siz dilediğiniz ürünü bu mağazalar arasından seçerek satın alabiliyorsunuz. Üstelik, internetten alışveriş yaparken en çok çekindiğimiz “güvenlik” engelini Hürriyet Güvenli Alışveriş Sistemi ile çözmüşler.

Yeniçarşım.com’un diğer alışveriş sitelerinden önemli farkları var. Platformun en belirgin karakteristiği olan alıcı ile satıcıyı bir araya getirme stratejisi, satıcıların (mağazaların) ticari kuruluş olması gibi akıllıca bir taktikle desteklenerek, son derece başarılı bir sistem getirilmiş durumda. Yeniçarşım.com’da satış yapan her mağaza, ticari unvana sahip, fatura kesen ve dolayısıyla garantili ürün satan mağazalar. Bu sayede aynı ürünü birden fazla mağaza arasından güvenle seçerek satın alabiliyorsunuz. Herhangi bir problemde “Hürriyet Güvenli Alışveriş Sistemi” ve Yeniçarşım’ın başarılı müşteri hizmetleri departmanı hizmetinizde.

www.yenicarsim.com‘da binlerce giyim ve aksesuar ürünleri bulunuyor. Artık modayı takip ederken aynı zamanda Yeniçarşım.com’u da takip etmemiz gerekecek çünkü ayakkabıdan çantaya, giyimden aksesuara kadar en güzel moda ürünleri Yeniçarşım.com’da.

Ayrıca, www.facebook.com/yenicarsim ve www.twitter.com/yenicarsim adreslerinden ise Yeniçarşım’ı takip edebilir, kampanya ve fırsatlardan haberdar olabilirsiniz.

Bir bumads advertorial içeriğidir.
Paylaş

22 Kasım 2011 Salı

Canımız İzleyicilerimiz Minik Bir Ricamız Var

Bu sene BÖ'ye katıldık ve oylarınıza talibiz sol taraftaki sarı kutucuğun altında oy ver kutusuna tıklayıp oy verebilirsiniz üye olmadan Facebook ile bağlanıpta oy verilebiliyor.
Sizlere güveniyoruz ;)
Paylaş

21 Kasım 2011 Pazartesi

Pastacılık Kursu:Selanik Susamlısı


Şerbetli ama oldukça hafif ve lezzetli bir tatlı benzer tatlılarda(şekerpare) olduğu gibi şerbeti çekmedi ortası kuru kaldı derdi yok çünkü şerbeti sıcak tatlıya sıcakken döküyorsunuz korkmayın hamur gibi olmuyor ;)
Malzemeler
  • 500 gr un (4,5 su bardağı)
  • 150 gr pudra şekeri (1 su bardağı)
  • 2 adet yumurta
  • 250 gr tereyağ(Biskin yağıda kullanabilirsiniz)
  • 25 gr kabartma tozu(2,5 paket yarım su bardağı)
  • 1 paket vanilya
  • Üzeri için süt ve susam
Şerbeti İçin
  • 1 lt su
  • 1 kg şeker
  • Yarım limon
Yapılışı
  1. Un hariç bütün malzemeler karıştırılır en son un eklenip yoğurur ceviz büyüklüğünde yuvarlanıp önce süte sonra susama batırılır biz bazılarını kuru haşhaşa batırdık o da güzel oldu tepsiye dizilip 15 dakika 120-130 derecede sonra bir 15 dakika daha 180 derecede pişirilir.
  2. Fırından çıkarılınca sıcak şerbet dökülür şerbette kurabiyelerde sıcak olmalı!
Paylaş

18 Kasım 2011 Cuma

Pastacılık Kursu: Kifle

İsmi biraz tuhaf gelse de çok lezzetli bir çörek ;)
Malzemeler
  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 2 yumurta ( sarıları üzeri için kullanılacak)
  • 1 paket yaş maya
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı tuz (silme)
  • 4 yemek kaşığı sirke
  • Aldığı kadar un
  • 1 paket margarin ya da 250 gr. Alba yağı (Aralarına sürmek için kullanacağız)
İç Malzemesi
kavrulmuş kıyma,peynir yada haşlanmış patates kullanabilirsiniz

Yapılışı
  • Margarin hariç tüm malzemeler karıştırılıp yoğrulur.
  • Hamur 3 parçaya ayrılır.
  • Her parçadan cevizden biraz büyük 10 yumak yapılır.
  • Yumaklar minik minik açılıp, aralarına nohut büyüklüğünde parçalanmış margarinler eşit olarak dağıtılıp üst üste konulur.(en üst parçaya yağ sürülmez)
  • Sonra merdane ile üst üste yerleştirilen hamurlar açılıp büyük bir yufka elde edilir.
  • Açılan hamur üçgen olarak 16 eşit parçaya bölünür.
  • İçersine Hazırlanan iç malzemeden koyulup sigara böreği gibi sarılıp kenarlarından kıvrılarak ay şekli verilir.
  • Ayrılmış olan yumurta sarısı üzerlerine sürülüp, susam serpilir 175 c de kızarana kadar pişirilir.
Paylaş

17 Kasım 2011 Perşembe

Brezilya Nakışı Seccadem


Bu seccadeyi ben işledim oldukça uzuuun bir zamanda bitti ama kardeşimin çeyizine yetiştirdim resimlerde henüz dikilmemiş hali ile görüyorsunuz düğüne az bir zaman kala bitirebildiğim için dikildikten sonra çeyizle birlikte kardeşimin evine gitti ve ben yeniden fotoğraflandıramadım.
Sizce nasıl olmuş ?
Paylaş

14 Kasım 2011 Pazartesi

Beyaz Düşler :Nora Roberts


Her ne kadar kitap yazılarıma ara vermiş olsamda bu aralar oldukça fazla kitap okudum dün gece bitirdiğim kitap ise "Beyaz Düşler" Kitabın yazarı Nora Roberts
Kitap 4 kitaplık bir seriden oluşuyor ilk kitap biraz beyaz dizi tadında eğlenceli bir kitap 4 kız arkadaşın düğün organizasyon şirketi var biri işlerin başında biri çiçekçi biri pastacı biride fotoğrafçı tam hayalimdeki işleri yapıyorlar aralarındaki dostluk çok güzel   aslında bizim kızlarla böyle bir şirket kursak ben pastacı olurum ayhhh! hayal etmek bile güzel ;)

Kitabın arka kapak yazısı:
Çocukluk yılları boyunca evlerinin arka bahçesinde sözüm ona düğünler düzenleyerek oyunlar oynayan dört arkadaş için çiçekler, fotoğraflar, tatlılar ve diğer tüm ayrıntıları yaşamlarının bir parçasının haline gelmiştir.

Çektiği fotoğraflar gelin dergilerinin kapaklarını süsleyen Mackensie Elliot, arkadaşları arasındaki adıyla Mac, hayatında çocukluğunda kendisinin yaşayamadığı mutlu anları fotoğraflarıyla ölümsüzleştirmeye adamıştır. İkinci evliliğini yapan babasını neredeyse hiç görmeyen, sürekli sevgili değiştiren annesiyle de sorunlar yaşayan sonunda mutluluktan umudu kesen Mac için her şey, önemli bir düğün görüşmesi öncesinde, müstakbel gelinin erkek kardeşiyle karşılaştığında değişecektir...
Paylaş

Pasta Çemberimi Aldım

Evet uzun listemden ilk alışverişimi yaptım ve pasta çemberimi aldım,
Evim net bir süredir takipte olduğum bir site özellikle pastacılık konusunda indirimli ürünler hemen hemen her hafta oluyor ve bu pasta çemberini görünce hele birde fiyatıda uygun gelince hemen aldım.
Hem değişik olması hem yüksekliğinin 7 cm olması çapını 26 cm olması ve 40 tl'den 13,50 tl'ye düşmüş olması çok cazip geldi
Sizde Evim net'e üye olmak güvenli ve indirimli alışveriş yapmak isterseniz tıklayın
Paylaş

12 Kasım 2011 Cumartesi

Pastacılık Kursu:Sünger Bob Pastamız

Bu pastamızı bir ablamız oğlu için yaptı evde kekini,kremalarını hazırladı ve kursta hocamızın yardımlarıyla süsledik çok şirin oldu bence
Aynısından yapabilirim artık ;)
Bana sıra gelince nasıl bir tasarım yapacağıma ise hala karar veremedim :(
Paylaş

Pastacılık Kursu: Ay Çöreği


Malzemeler
1 Paket margarin veya 250 gr Alba yağı (Oda sıcaklığında)
1/2 Su bardağı ılık süt
2 Su bardağı pudra şekeri
30 gr.yaş maya
Aldığı kadar un

İç Malzemeler
2 Su bardağı dövülmüş ceviz
1 S u bardağı kuru üzüm
1/2 su bardağı pudra şekeri
1 Tatlı kaşığı tarçın
Az milter kek / Pandispanya kırıntısı(Evde kalan bayatlamış kek parçalarınıda kullanabilirsiniz)
Islatmak için süt

Yapılışı
  • Margarin,Süt,Pudra Şekeri,Maya ve aldığı kadar Un karıştırılır
  • Yumuşak bir hamur yapılır
  • Hamurun üzeri kapatılıp 1 saat mayalandırılır.
  • Limon büyüklüğünde parçalar koparılıp elle oval şekil verilir,açılır.
  • Ortasına iç harç doldurulur.
  • İki ucu birleştirilir.Rulo yapılır.
  • Ay şekli verilir.
  • Yumurta sarısı sürülür.
  • Üzeri file fındıkla süslenir.
  • 200 derece fırında hafifçe kızarana kadar pişirilir.

 Not:  Pastanelerde yapılan ay çöreklerinde Alba yağı kullanılır eğer o lezzeti yakalamak isterseniz Alba yağı kullanmalısınız
Paylaş

7 Kasım 2011 Pazartesi

Pastacılık Kursu Alışveriş Tavsiyelerinizi Bekliyorum

Kursa başladığım 1 ay oldu ve artık her hafta sıra ile biz öğrenciler evde pastamızın pandispanyasını,pastacı kremasını ve ganajı hazırlayıp kursa götüreceğiz ve orada değişik süslemeler yapacağız sonrasındaki tabii ki o pastayı alıp evimize getireceğiz durum böyle olunca kapsamlı bir alışveriş yapmam gerektiğine karar verdim ve listemi hazırladım bu listedekileri "İstanbul Avrupa yakasından şu dükkandan uygun fiyatlara alabilirsin" gibi tavsiyelerinizi bekliyorum Benim aklımda tabi ki Eminönü var ama özellikle neresi daha iyidir bilemiyorum özellikle mutfak tartısı konusunda çok kararsız kaldım sinbo marka olanların fiyatı oldukça uygun ama başka bir ürününde sorun yaşamıştım o yüzden ön yargılıyım birde fakir marka olan tartılar hoşuma gitti ya da kullandığınız ve tavsiye edeceğiniz bir marka model varsa benim için önemli ;)
İşte listem:
  1. Dijital Mutfak Tartısı
  2. Büyüklüğü ayarlanabilen kelepçe pasta çemberi ve Kare şeklinde olandan
  3. Pasta testeresi
  4. Pasta tarakları
  5. Pasta ütüsü
  6. Pasta sıvamak için spatula
  7. Dönen Pasta standı 
  8. Damla çikolata (marka tavsiyesi?)
  9. Kuvertür çikolata
  10. Şeker hamuru yapımı için çok ince çekilmiş pudra şekeri
Şeker hamurumu kendim yapayım diyorum ama biraz tereddütlüyüm kıvamını tutturabilirmiyim diye eğer yapmaya karar verirsem Pudra Şekeri,Glikoz şurubu,Toz jelatin ve tylose denilen malzemeleride almam lazım
geri kalan malzemleri ise toptan satış yapan bir internet sitesinden isteyeceğim
Ovaleks
Jel gıda boyaları
Krem şanti (toz olanlar 1 kg olarak satılıyor birde sıvı olarak 1 lt satılanlar var sanırım bana sıvı daha cazip geldi)
Soğuk jöleler
Glasso soslar
Ve eğer cesaret edemezsem hazır şeker hamurunuda o siteden almayı düşünüyorum yalnız 100 tllik alışverişten aşağısını kabul etmiyorlar o yüzden kurs arkadaşlarımla liste oluşturup toplu sipariş veriyoruz bu listedekilerin haricinde daha almam gereken bir sürü şeyde aklımda var süslemek için malzemeler, gıda kalemleri, kurabiye kalıpları vs.  bu kadar malzeme aldıktan sonra ben bu işe girmeliyim EVET EVET şu anda kesin karar verdim sipariş vermek için benimle iletişime geçebilirsiniz ;)

Paylaş

Pastacılık Kursu :Eti Puf Pastası


Bu pasta içinde Eti puf olduğu için değil ama tadı Eti puf'a benzediği için böyle isimlendirilmiş ;)
Özellikle çocukların çok seveceği minik minik pastacıklar görünüşleride çok şirin ;)
Malzemeler
  • 1 Su bardağı sıvıyağ
  • 2 Su bardağı un
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 4 yumurta
  • 1 paket kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 5 yemek kaşığı su
Üstü İçin
  • 1 paket kromole (muzlu)
  • 2 poşat kremşanti
  • 3 su bardağı süt
  • 2-3 yemek kaşığı damla çikolata
Yapılışı
  • Yumurta ve şeker çırpılır
  • Bütün kuru malzemeler elenerek eklenir
  • Tahta kaşıkla hep aynı yöne doğru karıştırılır
  • Karışım büyük kare fırın tepsisine dökülür
  • Piştikten sonra bardakla yuvarlaklar kesilir
  • Üzerlerine tariflerine göre hazırlanmış Kremole ve kramşanti karışımı konulur (1 yemek kaşığı kadar)
  • Damla çikolata serpilir
  • Kestiğimiz kekten kalan parçalar ufalanır ve hazıradığımız keklerin üzeri kaplanır
Paylaş

İştah Açıcı Mücevherler

Çok şeker görünüyorlar kim böyle broşları olsun istemez ki!







Paylaş