6 Haziran 2013 Perşembe

Kandil Simidi

Pastacılık kursunda yaptığımız kandil simidi
6 su bardağı un
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
yarım çay bardağı şeker
1 paket margarin(Alba)
1 yumurta sarısı
2 çay kaşığı tuz
yarım paket kabartma tozu
1 çay kaşığı mahlep

Dışı İçin
1 yumurta akı
susam

Hazırlanışı
bir kapta yoğurt,sıvıyağ,şeker,margarin tuz iyice karıştırılarak yoğurulur
diğer malzemeler eklenir ve yoğurmaya devam edilir
sonra istenilen büyüklükte simitler yapılıp önce yumurta akına sonra susama bulanır yağlanmış tepsiye dizilir
190 derecede susamlar hafif renk değiştirene kadar pişirilir
Paylaş

0 yorum:

Yorum Gönder