20 Mart 2013 Çarşamba

Kremalı Mantarlı Makarna / Fettucine



Bazı lezzetler var ki, bir öğünde sadece onu yerim işte buda o lezzetlerden biri..Soslu makarna çeşitlerini seven biri olarak ,aynı zamanda kremayı da seven biri olarak  ve  birde mantarı seven biri olarak bu tarif tam benlik..Orjinali fettucine makarnayla yapılsa da acil durumlar için spagetti de durumu kurtarıyor :) tıpkı fotoğraflarda olduğu gibi..Ben size orjinal tarifi vereceğim ancak ne krema nede mantarlar benim için yeterli değil bu yüzden  ben miktarı çoğaltarak sote kısmını hazırlıyorum..Veee Fettucine;

1 paket Fettucine makarna  (spagettide olur)
3-4 dal taze soğan
2 adet kırmızı biber
15 adet mantar (bu oran benim için yetersiz olduğu için 25-30 adet koyabiliyorum)
3 diş sarımsak
1 paket krema
Tuz
Karabiber
Sıvıyağ

Makarna sevilen şekilde haşlandıktan sonra süzülür.
Kırmızı biberler jülyen şekilde dilimlenir,taze soğanlar ince ince kıyılır,mantarlar normal büyüklükte doğranıp sarımsaklar ince kıyılır, sırasıyla tavaya  yeteri kadar sıvıyağ konulup önce kırmızı biberlerden başlanıp,sarımsak taze soğan ve mantarlar konulur piştikten sonra krema konulup bir taşım kaynatıldıktan sonra karabiber ve tuz oranı ayarlanır.Tüm malzemelerle makarna karıştırılarak sıcak servis yapılır..


S&S
Paylaş

2 yorum:

cecilia dedi ki...

bayılırım fettucineye henüz evde denemedim hazır krema olarak ne kullandın?

adriana1983 dedi ki...

Kesinlikle denemelisin gittiğim yemek kursundan bir tarif bu, krema olarak ta tikveşli markasını öneriyorum her yerde bulunmasada A101 marketlerde var, diğer markalar çok sıvı adeta süt gibi bu zamana kadar denediğim en koyu krema (diğer markalar çıtayı yükseltmediyse)

S&S

Yorum Gönder