26 Ocak 2013 Cumartesi

Frederica -Georgette Heyer


Taşındıktan sonra internetsizlik döneminde okuduğum kitaplardan birincisi yazar georgette meyer yine dükler düşeşler markiler ve markizler bu tarz kitapları okumayı seviyorum beni o dönemlere götürüyor sanki bu romanda çok dalamadım dersem yalan olmaz çünkü konu bazı yerlerde sıkıcı olabiliyor sanki yazar kitabı uzatmak için çabalamış hissi verdi bende bunun haricinde konuya girersek frederica çok güzel bir kızkardeşi olan 24 yaşında evlenmemiş bir kız o dönemde 24 yaşında ve evlenmemiş olmak evde kalmış olmak anlamına geliyor ve frederica kızkardeşinin çok iyi bir evlilikyapmasını çok istiyor anne ve babaları olmadığı çok uzaktan akrabaları olan Alverstoke markisinden yardım istiyor marki başta tersleyip karşı çıksada sonuçta razı oluyor ve kızkardeşinin sosyeteye takdimi için kendi malikanesinde bir balo düzenliyor davetler filan derken fredericaya ilgi duymaya başlıyor sonun söylemeyeceğim tabii bu tarz kitapları seviyorsanız %80 tavsiye ederim şimdide arka kapak yazısı:

"Alverstoke markisi Vernon tüm zenginliği ve yakışıklılığına rağmen son derece kibirli ve bencil bir adamdır. Bu yüzden çok çok uzak bir akrabasına kız kardeşini Londra'da cemiyete takdim etme konusunda yardım sözü verdiğinde buna kendisi dahil herkes şaşırır.
Frederica Merriville'in tek düşüncesi ise küçük, saf kız kardeşi Charis'in mutlu bir evlilik yapıp birlikte rahat bir yaşam süreceği bir eş bulmasıdır. Alverstoke çok geçmeden Frederica ile diğer erkek kardeşlerinin koruyuculuğunu üstlenir ve onları sık sık belaya bulaşmaktan kurtarır. Ancak bir gün kardeşlerden küçük olanı, Felix, bir uçan balona gizlice binmeyi başarıp balon ağaca çarptığında düşerek kendini yaralar. Alverstoke hem onun hem de Frederica'nın rahatlığını ve güvenliğini sağlayamadığı için büyük bir suçluluk duygusuna kapılır. Tam bu sırada kardeşlere duyduğu yakınlığın sebepsiz olmadığını ve Frederica'ya çoktan gönlünü kaptırdığını fark eder."
Paylaş

0 yorum:

Yorum Gönder