18 Ekim 2012 Perşembe

Düşes- Amanda Foreman



Amasya'dayım ve burada olmamın getirdiği en güzel şeylerden biri kitap okumaya zaman ayırabiliyor olmam Kütüphaneden aldığım bu kitabı zorda olsa bitirdim neden zor derseniz oldukça ağır bir kitap ben roman zannedip almıştım ama daha çok bir biyografi hatta kronojiyi andırıyor karışık bir dille yazılmış örneğin tam konuya dalıyorsunuz yeni bir kişinin ismi geçiyor ve onun hakkında en az 10 sayfa bir tanıtım giriyor araya dolasıyla konular birbirine çok karışıyor oldukça fazla siyaset içeren bir kitap bazı yerlerini atlayarak okudum itiraf ediyorum new york times "unutulmaz kitaplar listesi"ndenmiş ama beni sarmadı zaten dünya klasiklerini de genellikle pek sevmemişimir biraz konudan bahsedecek olursam Leydi Georgiana ile Devonshire dükü ile evlenir ve dolayısıyla Georgiana düşes olur hemen herkese kendini sevdirir giydiği her kıyafet moda olur hayatının pek çok bölümünde de siyasetle içiçedir garip ilişkiler o zamanlarda çaresi olmayan hastalıklar ve yoğun politika konuları ile uzun bir araştırmanın sonucunda yazılmış ama sıkıcı bir kitap ben kitabın kapağına bakarak barbara cartland tarzı bir kitap okuyacağımı düşünerek seçmiştim ama eğer böyle bir beklentiniz varsa ismine ve kapağına aldanmayın ;)
ve kitabın arka kapak tanıtım yazısı:
"Galler Prensesi Leydi Diana ile aynı soydan olan DÜŞES 18. yüzyılda büyüleyici hayatıyla en az onun kadar ünlüydü.

O, paradoksların kadınıydı. Hayatı boyunca kendini kuşatan problemlerle uğraştı. Elit bir sosyetenin kraliçesi ve zamanın en önemli politik grubunun kurucusuydu. Çok güzel bir kadındı ama kocası onu beğenmiyordu. Herkesin hayranlıkla sevdiği bir kadındı ama sevgi konusunda o kadar kendine güvensizdi ki, hayatı boyunca Leydi Elizabeth Foster’in bağlılığından kurtulamadı. Hayırsever kurumlara cömertçe bağış yaparken, bir anlamda kendi dostlarından çalan bir kadındı. Çok güzel yazan ama ismini vermekten korkan bir yazardı, üç çocuğunu kurtarmak adına birini feda eden bir anneydi. Evli bir kadınının yer bulamayacağı yerlerde, kendini ispat etmiş biriydi. Daha parti stratejisinin ne olduğunun bilinmediği bir dönemde, taktikleriyle hükümeti değiştirebilen bir insandı."
Paylaş

3 yorum:

kontes dedi ki...

Seneler önce filmini izlemiştim. Kitabını okumadığım halde eksik çok şey olduğunu anlamıştım, çok daldan dalaydı. Yorum için teşekkürler :)

http://www.kontesce.blogspot.com/

adriana1983 dedi ki...

kitabı okumadan önce ben de filmini seyrederim diye düşünüyordum ama artık seyretmeyi düşünmüyorum senin yorumundan sonra kesin karar verdim ;)

Ecem Akar dedi ki...

ben de filmi izleyeceklerim icinden cikardim:)

Anna Dello Russo at H&M çekilişi için bloga beklerim!:
http://www.ecemakar.com/2012/10/giveaway-anna-dello-russo-at-h.html?spref=fb

Yorum Gönder