Kırmızı şeker hamuru kaplı ve üzerinde 80 adet gül var içi ise vanilyalı cream patiserrie ve çilekli
Tarif aşağıda
150 gr un
100 gr şeker
75 gr su
15 gr ovaleks
5 gr kabartma tozu
5 gr vanilya
10 gr kakao
1 tatlı kaşığı sıvıyağ
Kreması İçin
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı buğday nişastası
1 yumurta
1 su bardağı şeker
2,5 su bardağı süt
piştikten sonra
50 gr tereyağ41 paket vanilya
dışı için
2 poşet krem şanti
1,5 su bardağı süt
Hazırlanışı
yumurta şeker ovaleks 3 dakika çırpılır diğer malzemeler elenerek eklenir ve 7 dakika daha çırpılır
kalıba döküp 190 derecede pişirilip soğutulur
üçe bölünüp istenilen şekilde süslenir
Kremanın Hazırlanışı
un,nişasta.yumurta,şeker ve süt pişirilir kaynadıktan sonra tereyağ ve vanilya eklenip sürekli karıştırarak
5 dakika daha pişirilir soğuduktan sonra içine hazırlanan krem şantiden 2 kaşık koyup karıştırılır
0 yorum:
Yorum Gönder