2 Eylül 2013 Pazartesi

Labne Peynirli Poğaça

Pastacılık kursundan yumuşacık poğaça tarifi
Malzemeler

  • 250 gr labne
  • 1 paket margarin (Alba olursa daha iyi sonuç alırsınız)
  • Yarım su bardağı süt
  • 2 yumurta akı (sarıları üstüne ayrılacak)
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
  • tuz
  • çörekotu
İç Malzeme

  • 150 gr beyaz peynir
  • 5 dal maydanoz
  • 5 dal dereotu
  • 1 yeşil biber
  • 1 yumurta akı

Hazırlanışı

Hamur malzemeleri yoğurularak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlanır 
İç malzemeler ince ince doğranır yumurta akı ile karıştırılır
Hamurda yumurta büyüklüğünde parçalar koparılıp iç malzemeden konur kapatılır ve 180 derecede pişirilir
Paylaş

0 yorum:

Yorum Gönder