Pastacılık kursunda yaptığımız İftar sofralarına yakışacak leziz bir tarif :)
Malzemeler
1 paket erişte (eğer ev eriştesi kullanıyorsanız dikdörtgen bir borcamın yarısını dolduracak kadar)
1 yufka
1 su bardağı bezelye
1 su bardağı mısır
500 gr mantar
1 tutam dereotu
1 tutam yeşil soğan
1 kuru soğan
Sosu İçin:
2,5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı un
1 yumurta
Tuz
Karabiber
Üzeri İçin
Dilediğiniz kadar kaşar peyniri
Hazırlanışı
Beşemal sosu hazırlamak için tereyağ ile un kavrulur süt ve yumurta ilave edilip muhallebi kıvamında pişirilir tuz ve karabiber eklenir
Soğan ince ince doğranır yağda kavrulur mantarlar eklenir kavrulur
Erişteler hafif diri kalacak şekilde haşlanır süzülür içine kavrulan mantarlar,bezelye mısır ,taze soğan ve ince doğranmış dereotu eklenip karıştırılır.
Yufka borcama göre ayarlanır tepsiye yağ sürülür yufka serilir üzerine erişteler yayılır yufkanın sarkan kısımları ile üzeri kapatılır üzerine pişirilen beşemal sos dökülür ve kaşar rendesi serpilir 175 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir.
0 yorum:
Yorum Gönder