14 Haziran 2013 Cuma

Vasiyet -Elizabeth Adler-


Bu kitap Happy Box'ımdan Çıktı Yani Pamuk Şekerinden hediye kitaba dün başladım ve bu gece bitirdim oldukça sürükleyici romantik bir macera kitabı demek en doğrusu olur
konusundan bahsedecek olursam:
Çok zengin olan Sör Roberto Hardwick birgün bir partide Daisy ile karşılaşır Daisy kocasından ayrılmış maddi açıdanda oldukça zor bir halde 39 yaşında bir bayandır ve Sör Roberto Hardwick ona yardımcısı olmasını teklif eder  Daisy kabul eder yada etmek zorunda kalır diyelim aradan 5 sene geçer Sör araba kazasında ölür arkasında bir mektup bırakmıştır cinayete kurban gittiğine dair ve bu cinayeti çözmek Daisy ile ünlü dedektif Montana'ya kalmıştır şüphelilerin davetli olduğu bir yat gezisi düzenlerler ve  5 günün sonunda katil hiç tahmin etmediğim bir çıktı Daisy ve Montana birbirlerine aşık oldular ve ah ahhh! rüya gibi bir aşk yaşıyorlar :)
 Agatha Christie tarzı güzel bir kitap  böyle mutlu sonla biten kitaplar her zaman favorim olmuştur kitabın tek olumsuz yanı cep boy oluşu ilk defa cep boy bir kitap okudum sayfaları açık tutacağım diye ellerim acıdı yani cep boy kitaplar  yastığa yay oku olmuyormuş bunu anladım ;)

tanıtım yazısı:
"Sırlara dolanmış romantik bir macera." 

Sarasota Herald-Tribune
"Parıltılı yaşamlar arasında seyreden bir serüven." 

New York Daily News
"Adlerin okumaktan büyük keyif alacağınız bu son romanı, Akdenizin parmak ısırtan o istisnai güzelliğinin bir portresi gibi. Tek kelimeyle özgün ve sürükleyici." 

Book Reviews
New York Times en çok satanlar yazarları arasında yer alan Elizabeth Adler sizi, yalanlarla örülmüş hayatların eşliğinde ve hiçbir şeyin göründüğü gibi olmadığı bir Akdeniz seyahatine davet ediyor. Aydınlatılması gereken faili meçhul bir cinayet, yapılacaklar listesinin en başında yer alıyor.
Paylaş

12 Haziran 2013 Çarşamba

Su Böreği Tarifi (Pastacılık Kursu)


Bu tarif pastacılık kursunda yaptığımız çok nefis olan bir tarif ben henüz cesaret edip deneyemedim ama bu aralar canım çok istiyor sanırım yakın zamanda deneyeceğim :)

6 yumurta
1 yemek kaşığı tuz
1 kahve fincanı yoğurt
7 su bardağı un
yufkaların arasını yağlamak için3 çorba kaşığı tereyağ veya margarin

hazırlanışı
bütün malzemeler karıştırılı yoğurulur 12 parçaya bölünür15-20 dakika dinlendirilir
her parça unlanarak biraz kalın bir şekilde açılır
ilk yufka yağlanmış tepsiye kenarları sarkacak şekilde serilirdiğer yufkalar ikiye bölünüp tuzlu kaynar suda 1 dakika 
haşlanıp soğuk suya batırılır sudan çıkarılıp hafifçe süzdürülür ve büzgülü bir şekilde tepsiye serilir aralarına tereyağ
gezdirilir ortaya gelince harc koyulur bu şekilde tamamlanır üzeri bolca yağlanır yapışmaması için haşlama suyuna 
limon tuzu eklenir
Paylaş

10 Haziran 2013 Pazartesi

Tavada Pratik Pizza


Benim çok sık yaptığım yine İsmek pastacılık kursundan öğrendiğim bir tarif özellikle kahvaltıda hem lezzetli hem de pratik oluyor kızım da çok seviyor
3 kahve fincanı un
1,5 kahve fincanı yoğurt
1 yumurta
1 çay kaşığı k.tozu
1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri İçin
salça
kekik
sarımsak
sosis
kaşar

bütün malzemeler karıştırılıp cıvık bir hamur yapılır teflon tavaya tereyap koyulup hamur yaydırılı üzerine
istenilen malzmeler kyulup kapağı kapatılır ve hiç açmadan 2 dakika yüksek ateşte 8 dakika düşük ateşte pişirilir
28 cm'lik tava
Paylaş

6 Haziran 2013 Perşembe

Enfes Minyatür Sanatı!




















Bayılırım minik minik işlenmiş sanat objelerine ,tamamen hayattan kopacak kadar sarıp yemek yemeği bile unutmaktan korkmasam ilgilenirdim sanırım,o kadar gerçekçiler ki belliki üzerlerinde günler hatta haftalar harcanmış,onların küçüklüğünü yanlarına konmuş bir madeni paradan, cımbızdan veya parmakların arasında ne kadar minicik kaldıklarından anlayabilirsiniz...İşte küçük ama bana göre büyük sanat eserleri.. :)

S&S
Paylaş

Kandil Simidi

Pastacılık kursunda yaptığımız kandil simidi
6 su bardağı un
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
yarım çay bardağı şeker
1 paket margarin(Alba)
1 yumurta sarısı
2 çay kaşığı tuz
yarım paket kabartma tozu
1 çay kaşığı mahlep

Dışı İçin
1 yumurta akı
susam

Hazırlanışı
bir kapta yoğurt,sıvıyağ,şeker,margarin tuz iyice karıştırılarak yoğurulur
diğer malzemeler eklenir ve yoğurmaya devam edilir
sonra istenilen büyüklükte simitler yapılıp önce yumurta akına sonra susama bulanır yağlanmış tepsiye dizilir
190 derecede susamlar hafif renk değiştirene kadar pişirilir
Paylaş

4 Haziran 2013 Salı

Efsane -İskender Pala-


Kitabı şimdi bitirdim geldim masal tadında bir kitap diyebilirim kıcasa konudan bahsedecek olursam Barbaros Hayrettin paşa ,haritacısı Sidi Alkala ve Billure arasında geçen olaylar (Billure müslüman bir türk kızı küçükken kaçırılıp rahibe olarak yetiştirilmiş Sidi alkala ise Gırnata emirinin oğlu oda küçükken köyü basılmış bütün halkı öldürülmüş Billure'nin rahibe olarak yetiştiği okulda haritacılık eğitimi alıyor ve o zaman tanışıyorlar)  Ama kavuşmaları çok uzun sürüyor
Bir de kitabı ilginç kılan 3 heykel var sırrını öğrendim sonunda ama söylemeyeceğim okumayı düşünen varsa kitabı okumadan öğrensin istemem ;)
Barbaros Hayreddin paşaya ve kardeşlerine olan hayranlığım bu kitabı okuduktan sonra daha da pekişti kitabın bazı yerleri çok hoşuma gitmese de genel olarak güzel bir kitap.
Ben bu kitabı Qapel sitesinde yaptığım ufak görevler kaşılığında topladığım puanlarla aldım yani aslında hediye diyebilirim.
Tanıtım yazısı:
(Bir Barbaros Romanı)

Efsaneler bazen denizden,
Bazen aşktan ve ateşten gelirler.
Aşktan ve ateşten ve denizden gelenler,
Bazen ışık olurlar ve bütün zamanı aydınlatırlar...
Efsane kurmak kadar, efsaneyi yazmak da efsaneye dâhildir.
Bir çağı haritalarda bulamazsınız.
Derine, insana ve tarihin denizlerine açılmak gerekir.
Girdaplarda yüksek idealler saklanabilir.

Bu kitapta
İstanbul, Gırnata, Madrid, Roma ve Akdeniz; aşk diliyle kuşatıldı.
Akdeniz, aşk kaleminin haritasıyla yeniden çizildi. 
Kılıç kılıca, cevher çeliğe çarptı, varlık da yokluğa.
Ve hep bir yol vardı kalplerden denizlere.
Derin denizler, büyük aşklar için atlas olup dokundu.
İskender Pala, bir çağı ve o çağın efsanelerini dile döktü.
Barbaros Hayreddin Paşayı...
Sonra, bir gül sepeti getirdi.
Isırılmış üç elmayı anlattı.
Paylaş

Pastacılık Blogumda Yeni Yazı


Yavaş yavaş pastacılık üzerine açtığım blogumu aktifleştirmeye başladım uzun bir aradan sonra faydalı olacağını düşündüğüm şeker hamurundan şirinler yapımı eğer ilginizi çekiyorsa buradan alayım sizi;)
Pasta Karamel
Paylaş