13 Ağustos 2012 Pazartesi

KFC Biscuit / KFC Ekmeği / Buttermilk biscuit




Uzun bir süredir lezzetini çok sevdiğim bu ekmeğin tarifini arıyordum,yumuşacık ve çok lezzetli bana göre ekmekten çok poğaça yani yanında birşey yenmese bile kendi kendine yetebilen  ekmekçikler,ilk denemeyi evde yaptım tedy'im çok beğendi 3 tanesinide zevkle yedi.. Bizim ailede gelenekseldir birşey yeni denenirde beğenilirse diğer kişilerde illaki yapılıp tattırılmadan rahat edilmez...Bu pazar yani dün   ablam adriana1983 'ün evine davetliydik bende bu ekmekçikleri yapıp götürdüm birer tadımlık oldu ama  olumlu güzerl yorumlar aldım,sizde Kfc ekmeğini seviyorsanız yada sadece poğaçaları bile seviyorsanız deneyebilirsiniz..KFC 'nin kendi tarifi olmasına rağmen tabiki birebir tutumuyor ancak bana göre %75 oranında benziyor  önce çok pratik bir şekilde nasıl yaptığımı anlatacağım sonra Arman KIRIM'a ait yazıyı paylaşacağım..

2,5 su bardağı un
1 çorba kaşığı şeker
2,5 tatlı kaşığı kabartma tozu
1/2 tatlı kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağının %75 civarında küçük parçalara ayrılmış tereyağı
1 bardak koyu kıvamlı ayran

Un ,şeker, tuz, kabartma tozu, karbonat hepsini geniş bir kaba eledim sonra
bu malzemelerle birlikte tereyağı parçacıklarını rondoya koyup hızlı devirde güzelce  çektim , pürüzlü bir yapı elde ediliyor, sonra tekrar karıştırma kabıma alıp ayranı ilave ederek çatalla güzelce karıştırdım, çok yumuşak bir kıvam oldu  tezgahı unlayıp ellerimide unlayarak hamuru 12 kez yoğurdum ,zaten o kadar yumuşak kihiç yormuyor yine unlu tezgaha hamuru  2 cm kalınlığında yayarak bir bardak yardımıyla yuvarlaklar çıkarttım (uygun kalıbım yoktu ) önceden 200 derecede ısınmış bir fırına ,yağlı kağıt koyup yakın yakın dizdiğim ekmekçiklerimi koyup üstleri pembeleşinceye kadar pişirdim  sanırım 15-25 dkk arası sürebiliyor bu işlem,piştikten sonrada yumuşak kalmalarını istediğim için temiz örtüler yaydığım sepetime alıp  servis zamanına kadarda üstünü örtttüm  , sıcak servis öneriliyor ben soğukta sevdim ama sıcak servis etmek isterseniz tekrar fırına koyup ısınana kadar  bekledikten sonra sunum yapabilirsiniz  şimdide bu tarifi yapmamı sağlayan yazıya geçelim...

S&S

Buttermilk biscuit

Biscuit (biskit okuyun) aslında Türkiye'de bisküvi dediğimiz kurabiyelerin İngilizcedeki genel adı. Ancak Amerikanca'da "biscuit" kelimesi daha farklı yiyecekleri de ifade edebiliyor. En ünlüsü de ülkede siyah nüfusun yoğun yaşadığı Güney eyaletlerine özgü tuzlu biskit. Eğer Kentucky Fried Chicken lokantalarında yediyseniz mönüde kızarmış tavuğun yanında verdikleri yuvarlak ekmek benzeri şey işte bu biskit denilen harika lezzet.

Güneyliler bu yumuşacık ve ağızda dağılan ekmeği genelde en ünlü yemekleri kızarmış tavuğun yanında mutlaka yiyorlar. Aynı zamanda da sabah kahvaltılarının olmazsa olmazı. Sabahleyin fırından yeni çıkmış sıcacık biskitleri enlemesine ortadan yarıp içlerine tereyağı ya da reçel sürerek çayın yanında yemeye doyum olmuyor. Başlıktaki 'buttermilk' kelimesinin karşılığı tam yağlı ve koyu kıvamlı ayran ama ben onun yerine yoğurt kullandım.

Malzemeler: İki buçuk bardak (su bardağı) un; 1 çorba kaşığı şeker; iki buçuk tatlı kaşığı kabartma tozu; 1/2 tatlı kaşığı karbonat; 1 tatlı kaşığı tuz; 3/4 bardak tereyağı; 1 bardak yoğurt (çırpılmış).





Yapılışı: 1. Fırını önceden 200 dereceye ısıtın. 2. Büyük bir káseye un şeker tuz kabartma tozu ve karbonatı eleyerek doldurun. Bu karışıma küçük parçalar halinde kestiğiniz tereyağını koyun ve çatalla ezerek un karışımına tereyağını yedirin. Sonuçta elde etmeniz gereken şekil ufalanmış ekmek kırıntısı benzeri un-tereyağı karışımı olmalıdır. Bu işlemi mutfak robotunda da yapabilirsiniz. Un karışımıyla tereyağını birlikte robotun içine atın ve hızlı devirde çalıştırın ekmek kırıntısı benzeri bir hal alırlar.

Şimdi de yoğurdu bu karışıma ekleyin ve bir çatalla hızla karıştırıp nemli yapışkan ve şekilsiz bir hamur elde edin. 3. Hamuru üzeri unlanmış bir tezgaha aktarın ve iki elinizi de unlayarak 12 kere hafifçe yoğurun. Hamuru fazla yoğurmamanız gerekiyor unutmayın. 4. Altını iyice unlayarak hamuru elinizle bastırıp 2 cm. yüksekliğinde bir dikdörtgen şeklinde getirin. 5. Biskitleri kare şeklinde keserseniz hamur ziyanı az olur; onun için bıçakla 5 cm. kenarlı kareler kesebilirsiniz. Eğer yuvarlak kesecekseniz 5 cm. çapında bir kurabiye kalıbıyla ya da ağzı keskin bir bardakla kesmelisiniz.

Artan hamurları yeniden düzleştirip yuvarlaklar çıkartabilirsiniz. Yalnız kesme kalıbınızın ucu keskin olmalı aksi halde biskitler iyi kabarmaz. 6. İçine yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Eğer yumuşak olmalarını istiyorsanız tepsinin orta yerine ve neredeyse birbirlerine değecek şekilde yerleştirin.

Eğer daha çıtır olmalarını istiyorsanız 3 cm. aralıklarla tüm tepsiye dizin. Fırının orta katına yerleştirin ve 15 dakika kadar ya da üstleri açık kahverengi renk alana dek pişirin.

İçine kağıt havlu serilmiş bir kaba aktarın ve hemen servis edin. Biskitlerin sıcak yenmesi çok önemli o nedenle soğuduklarında mikro dalga fırında kısa bir süre ısıtmanız gerekir.

Arman Kırım/ Hürriyet




Paylaş

8 Ağustos 2012 Çarşamba

La Roche- Posay Basın Bültenleri








Paylaş